Best Beoordeeld 2023

De best beoordeelde bedrijven op Opiness zijn weer bekend.

Ieder jaar kijkt Opiness wie op het platform zich het best beoordeelde bedrijf van het jaar in zijn sector kan noemen. De winnaars zijn nu zichtbaar op de homepage en ontvangen een medal. 

Winnaars 2023

 Rubriek  Winnaar  Cijfer   Link naar de pagina
 Assurantie kantoren    Zicht Adviseurs  8,7  https://opiness.nl/review/zicht-adviseurs
 Autobedrijven  Autobedrijf Jeroen Postma   9,8  https://opiness.nl/review/alkmaar-1812pr
 Autoschadeherstel  Schadenet Rosenboom  9,8  https://opiness.nl/review/schadenet/3454pg
 Internet  Youfone  8,5  https://opiness.nl/review/youfone-internet
 Keuken aanbieders  Tieleman Keukens  9,0  https://opiness.nl/review/tieleman-keukens
 Loodgieters  Afvoercheck  8,8  https://opiness.nl/review/afvoercheck
 Reisaanbieders  Tenzing Travel  8,9  https://opiness.nl/review/tenzingtravel
 Telecom  Youfone  8,4  https://opiness.nl/review/youfone
 Zorgverzekeraars  Ditzo  8,2  https://opiness.nl/review/ditzo/zorg-verzekering 

Voor details over de verkiezing en het gebruik van Opiness door bedrijven bezoek: https://opiness.nl/gebruik-opiness-in-uw-communicatie

Voorwaarden van de verkiezing:

- Bedrijven met de hoogste score in de ranking maken kans op de award. Bij een gelijke stand qua cijferwint het bedrijf met de meeste reviews.

- Er zijn minimaal 50 reviews nodig die niet ouder zijn dan een jaar voor landelijk opererende bedrijven en 20 reviews die niet ouder zijn dan een jaar voor lokale en regionale bedrijven. 

- De reviews zijn, reviews geplaatst op Opiness of afkomstig van een onafhankelijk onderzoeksbureau of reviews afkomstig van een externe review provider. Extern aangeleverde reviews dienen te voldoen aan het Opiness convenant.

- Ook het aantal gegeven reviews weegt mee. 

- De winnaars worden zichtbaar op de homepage en zij worden door Opiness geinformeerd.

- Het basis gebruik van de licentie "Best Beoordeeld"  is kosteloos voor Opiness abonnement houders. Basis gebruik is: de medal plaatsen op de eigen website, apps, drukwerk en in de eigen nieuwsbrief. Voor uitgebreid licentie gebruik, zoals in gebruik in externe media zoals print en online advertenties, televisie, radio en outdoor worden additionele licentiekosten in rekening gebracht.

Veel gestelde vragen:

1.  Vraag: De cijfers wijken voor sommige bedrijven een paar punten af van verleden jaar, hoe komt dat? In januari 2023 is er een verandering doorgevoerd in het alogoritme. Voorheen telden de reviews  die ouder zijn dan 3 jaar niet mee. Nu tellen alle reviews ouder dan 3 jaar voor 0,5 mee in de weging.Reviews 0-3 maanden oud tellen het zwaarst mee 3x. Reviews van 3-6 maanden tellen 2x mee. Reviews die 1-3 jaar oud zijn tellen 1x mee.

2. Vraag: Ik zie een bedrijf wat op nummer 1 staat in de ranking en die wint niet, hoe kan dat? Antwoord: Het bedrijf kan de hoogste score hebben maar niet het aantal reviews hebben behaald die nodig zijn om te winnen of een andere partij heeft veel meer reviews in verhouding.

Eind februari worden ook de 2023 certificaten weer uitgekeerd aan de toppresteerders.

Voor vragen: e-mail [email protected]