Opiness is een Review Ranking Platform waarop de Best Beoordeelde Bedrijven staan gebaseerd op alleen klantoordeel.

Opname in de ranking en daarmee weergave op Opiness geschiedt via een betaald abonnement. Er is geen gratis service meer sinds januari 2020.

De klantoordelen worden door middel van onafhankelijke reviews gegeven door klanten. Dit kan op Opiness zelf door gebruik te maken van het Opiness review abonnement. Echter kunnen ook de reviews gebruikt worden die zijn verzameld via een andere reviewprovider of onderzoeksbureau. Voorwaarde is wel dat er gebruik wordt gemaakt van een extern bureau of onafhankelijke reviewtool. Tevens conformeert u zich aan de spelregels beschreven in het Opiness Convenant.

Met de weergave op Opiness profileert u zich als een betrouwbare goede aanbieder in uw segment door het transparant tonen van uw klantreviews. Uw reviews zijn tevens goed zichtbaar in de zoekmachines zoals Google en verhogen daarmee uw vindbaarheid en omzet.

Bij scores boven een 8 krijgt u tevens toegang tot het Certificaatpakket 'Aanbevolen door klanten', wanneer u deze heeft opgenomen in uw abonnement.

Eens per jaar geven we tevens de Best Beoordeeld 2020 labels uit aan de hoogst scorende bedrijven in hun branche. Voor het gebruik hiervan worden additioneel licentiekosten in rekening gebracht.

Tarieven

Tarieven ex BTW   

 Weergave only      

 Publicatie & ranking  

 Review tool compleet 

 

 Lokaal bedrijf

 

 € 45,00 per jaar

 € 3,95 per maand 

 € 155,00 per jaar

 € 12,95 per maand

 € 249,00 per jaar

 € 21,95 per maand

 

 Regionaal bedrijf

 

 € 129,00 per jaar

 € 10,95 per maand

 € 359,00 per jaar

 € 29,95 per maand

 € 499,00 per jaar

 € 49,95 per maand

 

 Landelijk bedrijf

 

 € 350,00 per jaar 

 €29,95 per maand 

 € 599,00 per jaar

 € 49,95 per maand

 € 999,00 per jaar

 € 89,95 per maand

 

Het account is te claimen door een e-mail te sturen aan [email protected]

Facturatie geschiedt per jaar en kent het een opzegtermijn van een maand voordat het jaar abonnement afloopt.

Prijzen zijn per pagina weergave. Bij de afname van meerde pagina’s kan een speciale offerte worden gemaakt, stuur een e-mail aan [email protected] wanneer u hierover meer wenst te weten.

Toelichting Abonnementen

Weergave Only

 • Uw bedrijfspagina is zichtbaar op Opiness en daarmee zichtbaar in de zoekmachines en in de ranking.
 • Uw reviews zijn vindbaar door klanten.
 • Geen actieve review vergaring.
 • Geschikt voor bedrijven met minder 20 reviews per jaar.

Publicatie & Ranking Only

 • Geschikt voor bedrijven die een reviewtool gebruiken van een andere aanbieder of via een onderzoeksbureau reviews verzamelen. Via het Publicatie Only abonnement kunt u deze reviews toevoegen op Opiness om in de ranking te verschijnen en in de zoekmachines.

Opiness Review tool Compleet

 • Gebruik van de Opiness url om reviews te verzamelen
 • Zelf beheren van de pagina (contact gegevens, logo, bedrijfsomschrijving)
 • Conversie mogelijk maken via zelf beheren van de advertentie posities op de pagina (rechts en onderaan)
 • Conversie mogelijk maken via een eigen boodschap op de 3e review positie (goed voor uw eigen SEO ranking)
 • Toplijstje rechterkant op de pagina zelf aan- of uitzetten
 • Professioneel reageren op reviews via de speciale feedback inbox, u ziet reviews al voordat ze geplaatst zijn en kunt al eerder reageren
 • Klanten uitnodigen voor een nieuw cijfer via speciale module (cijferherzieningsverzoek)
 • Automatisch alerts ontvangen van reviews en reacties
 • Uw reacties worden gelijk geplaatst, u hoeft niet te wachten op de redactie voor goedkeuring
 • Gebruik van de Opiness widgets - 2 varianten - variant met een cijfer en een variant waarmee tot 10 reviews op de eigen website getoond kunnen worden
 • Inclusief jaarlijks 1 x een certificaatpakket 'Aanbevolen door klanten' bij het behalen van een 8 of hoger en 25 reviews in het jaar van uitgifte

Opiness Licenties

 • Het basis gebruik van de licentie "Best Beoordeeld"  is kosteloos voor Opiness abonnement houders. Basis gebruik is: de medal plaatsen op de eigen website, apps, drukwerk en in de eigen nieuwsbrief.
 • Voor uitgebreid licentie gebruik, zoals in gebruik in externe media zoals print en online advertenties, televisie, radio en outdoor worden additionele licentiekosten in rekening gebracht van eenmalig 750,- euro ex BTW.

Waarom zijn reviews belangrijk?

Consumenten krijgen dagelijks honderden impulsen van bedrijven en merken. Iedereen schreeuwt om hun aandacht. Hoe weten klanten vandaag de dag nog jouw bedrijf of merk te vinden? Online reviews zijn inmiddels flink doorgebroken. 70% van de consumenten beschouwt online reviews als een informatiebron die zij vertrouwen. Online reviews staan daarmee zelfs op de tweede plaats als belangrijkste bron van oriëntatie in Nielsen onderzoek die dat regelmatig onderzoekt. 

Online reviews zorgen voor een hogere conversie Positieve reviews zorgen voor meer klanten. Onafhankelijke reviews op je website geven een hogere conversie. Positieve reviews zorgen voor een sterke online reputatie en geven je hoge cijfers en gele sterren in de zoekresultaten. Positieve reviews zijn geen trucje. Je moet ze wel echt verdienen. Goed luisteren en bijsturen daar waar nodig, zorgen ervoor dat je het steeds beter gaat doen en dat dit ook zichtbaar is. 

Negatieve review? Geen paniek!

En komt er een negatieve review? Raak dan niet in paniek. Een negatieve review is een signaal. Een schreeuw om aandacht. Geef die aandacht. Ga in dialoog. Los het op. Veelal buigt de klant zelfs om naar een ambassadeur. Blijven er ook negatieve beoordelingen staan? Nog steeds geen reden voor paniek. De negatieve noot bevestigt de echtheid van de klantervaringen. Onderzoek geeft zelfs aan dat je 67% meer conversie hebt als er ook negatieve reviews in je lijst staan. Lees hier onze tips. 

Opiness gebruiken in je communicatie

Als je goede reviews krijgt op het onafhankelijke Opiness dan wil je dat natuurlijk laten zien aan je klanten en stakeholders. Klik hier om alle mogelijkheden te bekijken. Wie uitzonderlijk goede service verleent aan klanten en zeer hoge rapportcijfers heeft kan beloond worden met een Opiness Certificaat of een Opiness Award. Lees hier meer over Opiness Certificaten en Awards