Opiness is een Review Ranking Platform waarop de Best Beoordeelde Bedrijven staan gebaseerd op alleen klantoordeel.

De klantoordelen worden door middel van onafhankelijke reviews gegeven door klanten. Dit kan op Opiness zelf, echter kunnen ook de reviews getoond worden die zijn verzameld via een andere reviewprovider of onderzoeksbureau. Voorwaarde is wel dat er gebruik wordt gemaakt van een extern bureau of onafhankelijke reviewtool en dat men zich conformeert aan het Opiness Convenant. Opname in de ranking op Opiness geschiedt via een betaald abonnement.  Bij scores boven een 8 ontvangen bedrijven het Certificaatpakket 'Aanbevolen door klanten'. Eens per jaar worden de Best Beoordeeld 2020 labels uitgedeeld aan de hoogst scorende bedrijven in hun branche. Voor het gebruik hiervan worden additioneel licentiekosten in rekening gebracht.

Op Opiness kun je dienstverleners beoordelen en vergelijken op klantoordeel. Met de Opiness reviews kun je een betere keuze maken voor een bedrijf wat bij je past. Reviews van andere klanten geven vertrouwen.

Hoe wordt het Opiness cijfer bepaald?

Op Opiness kun je je mening delen over jouw ervaring met een bedrijf, organisatie of professional. Je geeft een cijfer over de geleverde service, voor de prijs/kwaliteit verhouding en nog een aantal andere specifieke criteria. Ook motiveer je jouw cijfer met een toelichting, waarom je dit vindt. Op deze wijze ontstaat een actueel en eerlijk beeld over bedrijven en hun dienstverlening en vind je makkelijker een bedrijf dat bij jou past. Opiness.nl nodigt bedrijven kosteloos uit om het eindoordeel over hun dienstverlening te publiceren op Opiness mits deze zijn verkregen via een onafhankelijk bureau en zij garant staan dat alle meningen, goed en slecht, worden gepubliceerd. Bedrijven en hun bureaus conformeren zich aan het Opiness Convenant.

Hoor en wederhoor

Bedrijven kunnen openlijk reageren op de reviews. Dit vinden we bij Opiness belangrijk omdat er zo 'hoor en wederhoor' ontstaat. Tevens kun je zo zien hoe bedrijven met hun klanten communiceren. Veel bedrijven en organisaties communiceren al met hun klanten op het Opiness platform. Opiness borgt de kwaliteit van de reviews door het hanteren van beoordelingsrichtlijnen.

Mocht je een review zien waaraan je twijfelt, e-mail ons dan om het geschillenbeleid te starten. Voor meer informatie, kijk op de veel gestelde vragen pagina.

Opiness is onafhankelijk. Om bovenaan te staan met goede cijfers moeten bedrijven veel goede beoordelingen van echte klanten hebben gekregen.

Het platform verdient geld door advertenties te tonen op de pagina’s en via het aanbieden van een abonnement aan bedrijven waarmee het geven en vragen van feedback gemakkelijk wordt gemaakt en waarin o.a. analyses staan.