Winnaars Opiness Beste Service Awards 2017

Winnaar Beste Service Awards 2017

Op 24 januari werden dertien dienstverleners beloond met een Opiness Service Award voor het leveren van de beste service in 2017 in hun sector volgens hun klanten. De best presterende dienstverleners van Nederland in 2017 blinken uit in het voorop lopen met technologie waarmee zij hun klanten snelheid en gemak bieden en daarmee tijdwinst. De winnaars scoren hun hoge rapportcijfers door het nakomen van hun beloften (32%), persoonlijke en deskundige service (18%) en de prijs (8%). Echter onderscheidend waren zij op het leveren van snelheid en gemak (20%) door digitale service en het leveren van extra’s en verrassingen. Dit blijkt uit en een analyse van 1.400 reviews van de winnaars. Het bieden van snelheid en gemak door technologie is van groot belang voor consumenten momenteel. In een vijfde van de reviews worden zaken benoemd als: een optimaal werkende website, een app, chat of communicatie.

Beste Service Award 2017

De beste dienstverleners van Nederland 

winnaar vliegtickets Opiness Beste Service Awards 2017

Jacqueline Bloemer en Maxime Bloemberg van Vliegtickets.nl ontvangen Beste Service Award vliegtickets van Dennis de Boer van VANAD en Linda Schulte van Opiness.

Winnaar vliegticket aanbieder: Vliegtickets.nl 8,9 (608 reviews) Vliegtickets.nl maakt het klanten echt gemakkelijk om snel te zoeken en te boeken, dit krijgen zij terug in mooie beoordelingen die vaak gaan over de overzichtelijke website. Daarnaast krijg je ook vriendelijke medewerkers aan de telefoon. Prijs is een belangrijk aspect en de klanten geven aan dan ook al jaren klant te zijn.

Opiness winnaar italieplein Beste Service Awards 2017

Stefan Tibben van Italieplein ontvangt Beste Service Award Webwinkels xs van Dennis de Boer van VANAD en Linda Schulte van Opiness.

Winnaar webwinkels xs: Italië plein 9,8 (603 reviews) Tussen de duizenden webwinkel initiatieven zitten echte pareltjes. Italieplein blijkt er eentje van die met een 9,8 over meer dan 600 beoordelingen echte fans heeft opgebouwd. Italieplein maakt indruk met haar snelle, persoonlijk getinte levering en correcte verpakkingen. Ook de geleverde producten maken het waar qua kwaliteit.

Winnaar Fuif.nl Opiness Beste Service Awards 2017

Brenda de Kruif, Marije Ellens en Markvan Heusden van Fuif.nl ontvangen Beste Service Award webwinkels xl van Dennis de Boer van VANAD en Linda Schulte van Opiness.

Winnaar webwinkels xl: Fuif.nl 9,7 (3.634 reviews)  Ook verleden jaar won fuif.nl. Het behoud van een 9,7 als cijfer bij 3.600 reviews is een knappe prestatie (verleden jaar hadden zij er nog 1.000) Het aanbod om snel zelf uitnodigen te maken ondersteunt door hoogwaardige service wordt zeer gewaardeerd. De persoonlijke ondersteuning in het online maakproces indien nodig wordt ook zeer warm ontvangen.

Winnaar XS4all Opiness Beste Service Awards 2017

Martijn van Klaveren en collega van XS4all ontvangen Beste Service Award Internet van Alexander de Ruiter van OBI4wan en Linda Schulte van Opiness.

Winnaar internet: XS4ALL 7,9 (439 reviews) XS4ALL is een echte prijzenpakker en dit jaar winnen zij ook de Opiness Service Award. XS4ALL is een gevestigde partij en scoort dan ook zeer hoog op betrouwbaarheid bij hun klanten. De belofte zoals gecommuniceerd wordt dubbel en dwars waargemaakt met een deskundige en vriendelijke helpdesk zoals beloofd in hun reclames.

Valentijn Rensing en Carel van Hoogenhuyze ontvangen Beste Service Award Telecom van Alexander de Ruiter van OBI4wan en Linda Schulte van Opiness. Winnaar Telecom: Youfone 8,9 (873 reviews) 

Youfone heeft heel veel blije klanten die dat ook nog eens graag vertellen in de reviews. De prijs en het gemak van de service en de app worden met name genoemd. Je kan zaken snel regelen en als je een medewerkers nodig hebt zijn die altijd vriendelijk en behulpzaam. Het levert hen net als verleden jaar de Service Award op. Ook voelen veel klanten zich connected het merk ‘Marcelino’, dat vinden velen een ‘toffe gast.’

Winnaar Knab Opiness Beste Service Awards 2017

Don van Arem, Christa Ruck en Floris Wakka ontvangen Beste Service Award Banken van Jeroen Rietberg van CYS en Linda Schulte van Opiness.

Winnaar banken: Knab 8,7 (431 reviews) Voor de tweede keer wint Knab de Service Award banken en met overtuiging. Deze nieuwkomer en pure internetbank weet klanten te behagen met alle gemakken van de online mogelijkheden en toch een persoonlijke service. Klanten zijn ook zeer te spreken over de proactieve houding en de duidelijke en relevante informatievoorziening. Het woord topservice wordt veel in de mond genomen.

Wouter de Vries, Michiel van der Geest en collega ontvangen Beste Service Award verzekeren van Jeroen Rietberg van CYS en Linda Schulte van Opiness.

Winnaar verzekeren algemeen: Ditzo 7,8 (686 reviews) Ditzo is een serial winner van de Service Award. De service van Ditzo wordt het meest gewaardeerd doordat alles snel en gemakkelijke te regelen is. De online features, de website, de chat, de sociale kanalen het spreekt hun klanten aan en zorgt voor mooie klantreviews. Opiness Winnaar UintedConsumers Beste Service Awards 2017

Marijke Gunneman, Monique Daems, Andras Sinkiewicz van UnitedConsumers ontvangen Beste Service Award zorgverzekeraars van Jeroen Rietberg van CYS en Linda Schulte van Opiness.

Winnaar zorgverzekeraars: UnitedConsumers 8,8 (322 reviews) De klanten UnitedConsumers zijn zeer tevreden over hun zorgverzekering bij hen. Het product is goed, de afspraken worden nagekomen en wanneer er vragen zijn is er altijd snel iemand beschikbaar die er alles aan doet om je te helpen die alles weet over waar je eerder over belde. Zorgen voor een goed CRM systeem is gouden greep geweest van UnitedConsumers en dit is terug te lezen in de reviews. Ook vinden klanten het sparen voor korting als je meerdere producten afneemt bij hen een enorme pre.

Winnaar Opiness Beste allsecur Service Awards 2017

RonAdams en Annemarie Lagerweij van Allsecur ontvangen Beste Service Award autoverzekeraars van Jeroen Rietberg van CYS en Linda Schulte van Opiness.

Winnaar autoverzekeringen: Allsecur 8,0 (1.497 reviews) Allsecur heeft al jaren hele tevreden klanten en nemen deze Award maar liefst voor de vijfde maal in ontvangst. Het personeel wordt vriendelijk en deskundig gevonden en zeer gewaardeerd. De beloftes worden nagekomen en dat geven klanten dan ook terug. De prijs is wel een hele belangrijke factor. De gratis wintercheck daarentegen werd weer echt ervaren als een cadeautje.

Winnaar UnitedConsmers Opiness Beste Service Awards 2017

Erwin Smulders en Brenda van Straaten van UnitedConsumers ontvangen Beste Service Award energie van Sietske Pijzel van Feedbackcompany en Linda Schulte van Opiness.

Winnaar Energie: UnitedConsumers 9,1 (628 reviews) Een energiebedrijf dat een 9 krijgt van klanten klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch krijgt UnitedConsumers dit voor elkaar en als je de reviews leest dan snap je waarom. Klanten voelen zich begrepen, gehoord en gewaardeerd, hier maakt echt het personeel het verschil in de service beleving. Ook de prijs is een factor hier en het feit dat je kan sparen voor cadeaus puur door klant te zijn zorgt dat veel klanten er al jaren klant zijn. Winnaar Transavia Opiness Beste Service Awards 2017

Jerry Downing, Kaj Tahapary en Wieke Vrielink van Transavia ontvangen Beste Service Award vliegmaatschappijen van Sietske Pijzel van Feedbackcompany en Linda Schulte van Opiness.

Winnaar Vliegmaatschappijen: Transavia 8,4 (1.583 reviews) Klanten zijn zeer tevreden over Transavia omdat deze waarmaakt wat de klanten verwachten van hen. Zo is er weliswaar kritiek op zaken zoals de beenruimte, men geeft vaak ook aan dat het ook te verwachten was. Aspect prijs wordt dan ook goed gewaardeerd. Het personeel maakt echter het verschil, de medewerkers krijgen lovende woorden en zij zorgen dat de Beste Service Award gewonnen wordt.

Winnaar Holland America Line Opiness Beste Service Awards 2017

Nico Bleichrodt ontvangt Beste Service Award reisaanbieders van Linda Schulte van Opiness. Winnaar Reisaanbieders: Holland America Line 9,1 (1.016 reviews) Een cruise werkt torenhoge verwachtingen bij klanten, alles moet kloppen het eten, de omgeving, de reis, de zee, het personeel, het vermaak. Deze veelal kritische klant schrijft hele reisverslagen in hun reviews. Lovend zijn de vaste klanten van HAL allemaal over de crew, die maken duidelijk het hele plaatje compleet. Maar het kan altijd beter voor deze klant dus ondanks de 9,1 gemiddeld staan er nog vele tips in voor de organisatie om de klanten nog beter te bedienen. Iemand schreef: "You have ; Second class First class Top class and HAL class” Het zou zo in de brochure kunnen.

Winnaar Picnic Opiness Beste Service Awards 2017

Charlotte Peski, David Korijn, Janna Lint en Petra van Schothorst ontvangen Beste Service Award supermarkten van Linda Schulte van Opiness.

Winnaar Supermarkten: Picnic 9,7 (697 reviews) Picnic komt al nieuwkomer met stip op nummer voor klanten. Opvallend was dat het woord ‘blij’ gewoonweg veel werd geschreven in de reviews. Picnic speelt in op een klantbehoefte. Die van snelheid, gemak, maar wel een normale prijs willen betalen. De klanten zijn zeer te spreken over de kwaliteit, het gemak en de prijs van Picnic. Zij hebben in korte tijd een echte fanbase weten op te bouwen.Het gemak van de app, de stiptheid en vriendelijke personeel worden ook met name genoemd. Een ruimer assortiment is wel een veelgehoorde wens. 

Opiness Beste Service Awards

Jaarlijks kijkt Opiness naar de prestaties in diverse segmenten van bedrijven op basis van de reviews die zij krijgen van hun klanten op het onafhankelijke platform.. De bedrijven met het hoogste rapportcijfer in hun branche en voldoende meningen worden categoriewinnaar. De Beste Service Awards waren dit jaar mede gesponsord door een aantal bedrijven die zich bezighouden met het klantgericht maken van bedrijven: CYS, OBI4wan, The Feedback Company en de VANAD group. Benieuwd naar de uitslagen van eerdere jaren?

Uitslag 2016Uitslag 2014-2015Uitslag 2013Uitslag  2012Uitslag 2011

Over Opiness.nl Opiness.nl is een onafhankelijk online platform waar consumenten dienstverleners kunnen beoordelen en vergelijken op klantoordeel. Reviews van anderen zijn zeer waardevol wanneer je een keuze moet maken. Opiness nodigt bedrijven dan ook uit om openlijk het resultaat van hun klantonderzoek te publiceren op Opiness, mits men werkt met een bureau en men bereid is alle informatie transparant te publiceren. Opiness is inmiddels het grootste, onafhankelijke platform voor meningen over dienstverleners en heeft al meer dan 3,3 miljoen reviews online.

Beste Service Awards werden mede mogelijk gemaakt door

Golden Sponsors:

Document-1-pagina001

Customer Engagement specialist VANAD Group levert een totaaloplossing voor de ultieme klantenservice. Om de optimale Customer Engagement te kunnen creëren, is de perfecte combinatie van technologie en mensen cruciaal. VANAD Group ondersteunt bedrijven door de juiste inzet van deze factoren en de daarbij horende processen, kennis en inzichten, in het bereiken van de ultieme klantenservice. Klik hier voor meer informatie.

Logo_CYS_Klantfeedback_CMYK

Customer Experience specialist CYS zorgt er met een uitgekiende combinatie van software en services voor, dat bedrijven grip krijgen op de ervaringen die zij hun klanten bieden. CYS houdt niet op bij het verzamelen van klantfeedback, maar zet deze direct om in praktische, toepasbare management-informatie die middels dashboards, mobiele apps en andere rapportagevormen door het bedrijf wordt verspreid.  Dagelijks gedetailleerd inzicht in hoe de klant het bedrijf ervaart, resulteert voor alle lagen van de organisatie in gerichte verandering die de totale klantervaring naar een steeds hoger niveau tilt. Een groeiende groep tevreden, loyale klanten zorgt voor stijgende resultaten en een verbeterde online reputatie.

Silver Sponsors:

Logo OBI4wan - transparant

Monitoring en webcare specialist OBI4wan levert haar klanten een webcare oplossing waarmee je online- en offline media kunt volgen en op berichten kunt reageren. Na klantcontact via social media, WhatsApp, Messenger en beoordelingssites kan via hun systeem ook gevraagd worden om een review te plaatsen. Klik hier voor meer informatie.

feedbackcompany      

Review specialist The feedback Company zorgt voor hogere klanttevredenheid, een betere (online) reputatie en daarmee stijgende verkoopresultaten. Dit wordt gerealiseerd door betrouwbare reviews te verzamelen, controleren én publiceren via het klantbeoordelingssysteem. In samenwerking met Google deelt The Feedback Company alle verzamelde reviews via Google AdWords en Google Shopping middels de Seller Ratings. De reviews worden ook gepubliceerd op Opiness. Klik hier voor meer informatie.

Mediapartners:

Schermafbeelding 2016-11-11 om 09.53.58

Nieuws.nl is een lokaal en landelijk nieuwsplatform voor actualiteiten, interviews en de laatste ontwikkelingen uit jouw buurt.  

customerfirst (2)

CustomerFirst is dé vaktitel voor professionals op het gebied van klantcontact en customer service management. De redactie biedt u de laatste inzichten van de (inter)nationale contactcenterbranche, o.a. over CRM, social care, customer journeys en de Voice of the Customer.Branchepartner.

  tvm logo

Tijdschrift voor Marketing is het merk voor ambitieuze marketingprofessionals en geeft informatie en inspiratie aan marketeers via een tijdschrift en een multimediaal platform zoals marketingonline.nl Tevens organiseert zij het Grote Marketing Congres en diverse seminars en webinars.

Kennis partner:

Logo-PvKO-2012 (1)

Platform voor Klantgericht Ondernemen (PvKO) is een onafhankelijk kennisplatform en faciliteert een hoogwaardig netwerk voor marketeers, strategen, managers, onderzoekers en docenten die bijdragen aan de professionalisering van de klantgerichtheid van organisaties.

Research partner:

logo Novio Research

De spelregels

  • Reviews gegeven tussen 6 januari 2016 t/m 6 januari 2017 tellen mee in de score.
  • Op 12 januari maken we winnaars van de shopping vouchers bekend via de Opiness Facebook pagina
  • Registeren met een e-mailadres was noodzakelijk voor controle doeleinden en het borgen van de echtheid van de reviews.
  • Beoordelingen moesten echt en eerlijk zijn en voldoen aan de beoordelingsrichtlijnen.
  • Je kunt meerdere reviews plaatsen als je daarmee ervaring hebt gehad, maar tweemaal hetzelfde bedrijf beoordelen mag natuurlijk niet.
  • In januari worden de Service Awards uitgereikt aan de winnende bedrijven tijdens een besloten bijeenkomst.
  • De reviews moeten voldoen aan het wedstrijdregelement.
  • De winnaars van de Service Awards moesten het hoogste klantoordeel hebben en minimaal 100 reviews hebben ontvangen het afgelopen jaar. Ook wordt naar de weging van het aantal reviews gekeken. Het Award logo gebruik is exclusief voor de winnaars en valt onder copyright, lees hier de regels.
  • Op deze pagina staat meer informatie voor bedrijven.

Vragen? Mail ons via [email protected]