Uitslag Kinderopvang Awards

Op 27 juni 2016 werden de beste kinderopvang locaties van Nederland in het zonnetje gezet tijdens de jaarlijkse Award uitreiking. Uit een analyse van 1.200 reviews van de winnaars op Opiness kwam naar voren dat naast de vakkundige, vriendelijke, betrokken en lieve leidsters vooral de locatie aan belang is toegenomen.Ouders waarderen bij voorkeur de opvang waar een uitgebreide buitenlocatie is. Modderdagen, helpen op de kinderboerderij, een eigen moestuintje, het wordt bovenmatig gewaardeerd. Ook scoorden de winnaars hoog op het hebben van gevarieerde buitenactiviteiten.

iPads, Netflix, spelcomputers. Schermen zijn niet meer weg te denken uit de meeste huishoudens met kinderen. Volgens Linda Schulte van Opiness is dit een van de redenen waarom ouders de ‘ouderwetse’ buitenactiviteiten die kinderopvangcentra bieden extra waarderen. Schulte: “Het ontbreekt ouders vaak aan tijd en mogelijkheden om het spelen in de modder, rennen door het bos en het verzorgen van boerderijdieren door de week te faciliteren. Ouders blijken heel blij met het overnemen van die taken door opvangorganisaties.” Flexibele opstelling Naast de grote waardering voor buitenlocaties en buitenactiviteiten worden ook deskundigheid en de aardige, lieve en betrokken leidsters vaak genoemd. In ruim 20% van de reviews wordt aangegeven dat ouders het fijn vinden om hun kind met een gerust hart achter te laten en dat de kinderen het fijn vinden om er naar toe te gaan. Ouders blijken daarnaast ook steeds gevoeliger voor een flexibele opstelling qua opvangtijden. Kinderopvangcentra die de awards wonnen werden in de reviews het best gewaardeerd op:

 • De (buiten)locatie
 • Gevarieerde activiteiten
 • Plezier om naar de opvang te gaan
 • Kind met een gerust hart achter kunnen laten
 • Flexibiliteit

Gemiddeld rapportcijfer van 8.8 De verkiezing werd gehouden in samenwerking met onderzoeksbureau Tevreden.nl, via een onderzoek werden nog eens 6.133 meningen geanalyseerd. Daar bleek uit dat de belangrijkste factoren voor klanttevredenheid zijn: het beleid (1), de medewerkers (2) en de locatie (3) Via onderzoeksbureau Tevreden.nl kregen de kinderopvanglocaties een gemiddeld rapportcijfer van 8.8. Maar liefst 98% van de ouders is zeer tevreden. Ook het onderzoek van Tevreden onderschrijft het belang van de locatie. Daarnaast hebben een goed pedagogisch beleid en de medewerkers de meeste impact op de klanttevredenheid. Jeltje Meijvogel van Tevreden.nl: “Pedagogisch beleid is een belangrijk aandachtspunt binnen de branche. Naast de ontwikkeling van kinderen, kwam ook hier naar voren dat de buitenactiviteiten, locaties en flexibiliteit belangrijke aandachtspunten zijn binnen het beleid. Ouders zien de inspanningen en weten die te waarderen.” Alle winnaars van 2016 Opiness - Tevreden.nl - Kinderopvang 2016-6838 Opiness - Tevreden.nl - Kinderopvang 2016-6877 Beste Keten Junis Kinderopvang Opiness - Tevreden.nl - Kinderopvang 2016-6876 Beste kinderdagverblijf De Toverfluit Opiness - Tevreden.nl - Kinderopvang 2016-6870 Beste BSO BSO de Blokhut Opiness - Tevreden.nl - Kinderopvang 2016-6827 Award Winnaar Drenthe Kindercentrum Uk & Puk Opiness - Tevreden.nl - Kinderopvang 2016-6858 Award winnaar Flevoland kindercentrum Klein Holland Opiness - Tevreden.nl - Kinderopvang 2016-6784 Award winnaar Gelderland Chapeau Kinderwerk Opiness - Tevreden.nl - Kinderopvang 2016-6846 Award winnaar Groningen KITS locatie Slenk Opiness - Tevreden.nl - Kinderopvang 2016-6893Award winnaar Limburg Poemelke Opiness - Tevreden.nl - Kinderopvang 2016-6800 Award winnaar Noord-Brabant De Basis Opiness - Tevreden.nl - Kinderopvang 2016-6882 Award winnaar Noord-Holland De Loeiende Koe Opiness - Tevreden.nl - Kinderopvang 2016-6887 Award winnaar Overijssel Kindercentrum De Buitenhoeve Opiness - Tevreden.nl - Kinderopvang 2016-6811 Award winnaar Utrecht Kids Lodge Opiness - Tevreden.nl - Kinderopvang 2016-6853 Award winnaar Zuid-Holland De Kattekop Opiness - Tevreden.nl - Kinderopvang 2016-6822

Tot slot kreeg Gastouder bureau Korelon een Certificaat Opiness - Tevreden.nl - Kinderopvang 2016-6823

Klik hier voor de lijst van alle genomineerden of bekijk de foto's of zoek een vestiging

Over de verkiezing De Kinderopvang Awards zijn een initiatief van reviewplatform Opiness en onderzoekbureau Tevreden. Het betreft pure consumenten awards want de uitslag is gebaseerd op de klantmeningen van ouders. Elke ouder mocht één review plaatsen over zijn ervaring het afgelopen jaar. Op 17 juni sloot de verkiezing en werd de stand opgemaakt. 27 juni was de Award uitreiking. Er zijn 10 regio awards te uitgereikt, een voor de beste BSO en kinderdagverblijf en een voor de beste keten.

De kinderopvang Awards worden mede mogelijk gemaakt door:

source-tevreden.nl_

footerlogo_beertjeanders footerlogo_aktie_atelier footerlogo_pampers footerlogo_imkk
footerlogo_braspa_pro footerlogo_bitcare parenticom HHB
Konnect_Logo_payoff 70px The Nanny logo met tekst    
  Media partners: footerlogo_kinderopvangtotaal                  

 

De spelregels

 • Plaats voor 17 juni 2016 de review over jouw ervaring met een kinderopvang op Opiness.nl
 • Op 20 juni bepalen we de winnaar van de 10-rittenkaart van Ballorig
 • Beoordelingen moeten echt en eerlijk zijn en voldoen aan de beoordelingsrichtlijnen.
 • Op 27 juni worden de Kinderopvang Awards uitgereikt tijdens een besloten bijeenkomst.
 • In de laatste stem weken wordt het totale eindcijfer tijdelijk uitgezet om de spanning erin te houden.
 • Cijfers bij de individuele reviews blijven wel zichtbaar.
 • De winnaars van een regio award hebben het hoogste cijfer in de regio op peildatum 17 juni en minimaal 25 reviews over het afgelopen jaar. Ook is naar de weging gekeken van het aantal reviews.
 • De beste keten heeft het hoogste cijfer van alle ketens en een goede dekking over alle vestigingen
 • Vragen? Mail ons via [email protected]
 • Voor medewerker of eigenaren van een kinderopvang stond hier hoe u de wedstrijd kon activeren.