Qualiview en Opiness.nl bundelen krachten

Opiness-Qualizorg defdef (1 van 3)

Samenwerking maakt zorgkwaliteit transparant en vereenvoudigt keuzeproces voor goede zorgverlener

Amsterdam 27 september 2016 – Patiëntervaringen spelen een steeds grotere rol bij het keuzeproces van consumenten voor de juiste zorgverlener. Reviews maken kwaliteit van de zorg inzichtelijker en reiken een handvat voor een weloverwogen keuze. Daarom besloten patiëntervaringsspecialist Qualiview.nl, marktleider in Nederland, en consumentenreview platform Opiness.nl tot samenwerking.

De partners streven naar het publiceren van betrouwbare informatie waarmee consumenten een goede keuze kunnen maken. De reviews die worden verzameld met Qualiview, en waarvoor de consument en zorgverlener toestemming tot publicatie hebben gegeven, zullen automatisch worden doorgeplaatst op Opiness.nl. Het gaat dan om circa een miljoen reviews per jaar.

Transparantie

Minister Schippers heeft in 2015 aangekondigd zich hard te maken voor meer transparantie in de zorg. Qualiview.nl en Opiness.nl dragen met de bundeling van krachten bij aan deze missie. Door hun samenwerkingsverband krijgen consumenten op eenvoudige wijze via het platform Opiness inzicht in de klantbeleving van bij Qualiview aangesloten zorgorganisaties. Wat is de waarde van de geleverde zorg en hoe hebben klanten deze zorg ervaren? Transparantie geeft de patiënt keuze-informatie. Door het lezen van ervaringen van anderen kan de patiënt kiezen voor een zorgverlener die echt bij hem past.  Naast patiënt ervaringen zal Qualizorg op termijn ook andere outcome indicatoren en keuze ondersteunde kwaliteitsinformatie aan Opiness gaan leveren.

Zorgkwaliteit

95% van de al meer dan drie miljoen reviews op Opiness.nl is afkomstig van onafhankelijke onderzoeksbureaus. Voor betrouwbare informatie over zorgkwaliteit is gekozen voor Qualiview van Qualizorg BV. Qualizorg staat voor een klantgerichte, transparante en doelmatige gezondheidszorg en wil de kwaliteit van de geleverde zorg zichtbaar maken vanuit patiëntperspectief. De organisatie is gespecialiseerd in het verzamelen, beheren en inzichtelijk maken van kwaliteitsindicatoren in de gezondheidszorg.

Linda Schulte, mede-oprichtster van Opiness: “Het mooie van onze koppeling met Qualiview is dat het zorgt voor een constante stroom van informatie. Hoe meer meningen er gebundeld worden, hoe betrouwbaarder de eindbeoordeling is.”

Kiezen wie er écht bij je past

Op Opiness.nl is het al mogelijk om zorgverleners als apothekers met elkaar te vergelijken. Dankzij reviews vanuit Qualiview wordt ook het vergelijken van andere zorgdisciplines eenvoudig. Qualiview bedient inmiddels zo’n 7.500 zorgorganisaties in Nederland. Met de samenwerking wordt de dienstverlening transparant van alle bij Qualiview aangesloten zorgorganisaties zoals bijvoorbeeld huisartsen, fysiotherapeuten, paramedici en apothekers.

Rutger van Zuidam, directeur Qualizorg: “Wij zijn blij met deze samenwerking omdat we de resultaten uit Qualiview dankzij Opiness toegankelijk kunnen maken voor een groter publiek. Met onze samenwerking realiseren we beter inzicht in zorgkwaliteit vanuit patiënten perspectief en betrouwbare keuze-informatie voor de patiënt en consument. We willen hiermee een versnelling geven aan een verdere verbetering van kwaliteit van zorg in Nederland door deze transparantie te bieden.  Naast patiënt ervaringen zal Qualizorg op termijn ook andere outcome indicatoren en keuze ondersteunde kwaliteitsinformatie aan Opiness gaan leveren.

Fysiotherapeuten Awards

Reviews zijn voor consumenten zijn niet meer weg te denken bij het maken van keuzes. Ook reviews over zorgveleners worden steeds meer benut. De reviews gegeven vanuit Qualiview worden nu ook inzichtelijk gemaakt op Opiness. Het kunnen vinden van online reviews over u op een onafhankelijke plek geeft patienten vertrouwen.Wij dan ook blij dat we een partner hebben gevonden in Opiness die inmiddels met meer dan 3 miljoen reviews het grootste reviewplatform voor dienstverleners en professionals in Nederland. Zo kunnen consumenten al reviews vinden over apotheken op Opiness en zich orienteren in hun buurt door een samenwerking met o.a. onderzoeksbureau Tevreden.

Het publiceren van de reviews over u op Opiness is kosteloos door de samenwerking met Qualiview. U kunt indien gewenst reacties plaatsen op het platform en de widget met cijfer naar uw website halen om te laten zien dat u goed scoort op het onafhankelijke platform. Opiness biedt tevens de mogelijkheid om uw pagina in beheer met bepaalde features te nemen tegen een jaarabonnement.
Naast het voordeel van het hebben van mooie online recensies gaan Qualiview en Opiness tevens samen een verkiezing organiseren voor o.a. fysiotherapeuten. Begin volgend jaar zullen de partijen met de hoogste klantscore in het zonnetje worden gezet met een Award. Op een later moment zullen details rondom de verkiezing gecommuniceerd worden.