Opiness opent rubriek ´Opiness over autoleasemaatschappijen´ samen met VZR

Reviewplatform Opiness opent rubriek over ervaringen met autoleasemaatschappijen

Samenwerking tussen Vereniging Zakelijke Rijders en Opiness biedt meer transparantie over aanbieders van leaseauto's via klantbeoordelingen

Schermafbeelding-2015-07-06-om-15.15.34.png

AMSTERDAM, 27 augustus 2015  – Reviewplatform over dienstverleners Opiness.nl start vandaag de rubriek 'Opiness voor autolease' in samenwerking met de belangenvereniging Vereniging Zakelijke Rijders (VZR). Potentiële leaserijders kunnen vanaf nu een geschikte maatschappij kiezen door de ervaringen van anderen te lezen. Ook is het voor leaserijders mogelijk om zelf hun mening te geven over hun maatschappijen. Voor de nieuwe rubriek is Opiness een samenwerking aangegaan met de belangenvereniging Vereniging Zakelijke Rijders (VZR).

 

Klantbeoordelingen inzichtelijk en openbaar

Opiness wil klantbeoordelingen over bedrijven door heel Nederland inzichtelijk en openbaar maken. Dat doet het platform al langer voor o.a. kinderopvang, autobedrijven, apotheken, energie-aanbieders en autoverzekeraars. Opiness zal continue het aantal rubrieken uitbreiden.

Linda Schulte, co-founder van Opiness: “Het is voor potentiële leaserijders interessant om voordat zij een keuze maken de ervaringen van andere klanten te lezen om te zien of deze maatschappij bij hen past. Ook voor de leasebedrijven zelf is het essentieel om eerlijke en onafhankelijke feedback te krijgen en te kunnen verwijzen naar onafhankelijke klantreviews.”

Onderzoek en transparantie

De reviews van de nieuwe rubriek 'Opiness voor autolease' zijn afkomstig vanuit een onderzoek dat de  Vereniging  Zakelijke Rijders uitvoert. VZR nodigt eens per jaar alle 22.000 leden uit om een beoordeling te geven over de eigen leasemaatschappij. De rapportcijfers en motivaties uit deze enquêtes zijn door de samenwerking nu openbaar toegankelijk.

Sandra Molenaar, directeur van VZR: “Wij doen als vereniging veel onderzoek onder onze leden. Zo weten we continu wat hen beweegt en wat zij belangrijk vinden en kunnen we goed de belangen behartigen van onze leden. Het openbaar maken hoe de leasebedrijven presteren zien wij ook als onze taak. Samenwerken met het onafhankelijke Opiness om de berijders nog beter te infomeren past zeer goed in onze doelstellingen.”

Beste Leasemaatschappij 2015-2016

De enquête en de verwerking van de resultaten worden door het onafhankelijke onderzoeksbureau Tevreden.nl uitgevoerd via het platform autolease.tevreden.nl.  Leasemaatschappijen kunnen ook zelf enquêtes uitsturen naar hun klanten en vragen om een beoordeling. In december zal VZR op basis van de uitslag samen met Mobility Media bekendmaken wie zich ‘de Beste leasemaatschappij van 2015-2016’ mag noemen.

-----EINDE BERICHT-------

Over Opiness.nl
Opiness.nl is een onafhankelijk online platform waar consumenten dienstverleners kunnen beoordelen en vergelijken op basis van echte klantbeoordelingen. Reviews van anderen zijn zeer waardevol wanneer je een keuze moet maken. Opiness nodigt bedrijven dan ook uit om openlijk het resultaat van hun klantonderzoek te publiceren op Opiness, mits men werkt met een bureau en men bereid is alle informatie transparant te publiceren. De startup ambieert de grootste, onafhankelijke én meest betrouwbare site te worden voor meningen over dienstverleners. Opiness is in 2014 opgericht en heeft al meer dan 1.000.000 reviews online.

Voor meer informatie, zie:

https://opiness.nl/rubriek/autolease/nederland

https://opiness.nl/rubriek/autolease

 Over Vereniging Zakelijke Rijders (VZR)

Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) is de belangenbehartiger voor iedereen die zakelijke kilometers rijdt. VZR zet zich in voor ruim 1 miljoen mensen die over een auto van de zaak beschikken of tegen een vergoeding zakelijke kilometers rijden in een eigen auto.VZR is er voor rijders van een auto van de zaak, maar ook voor werknemers en ondernemers die op basis van een kilometervergoeding of mobiliteitsbudget in hun privéauto zakelijke kilometers maken. De vereniging is in 2010 gestart en heeft inmiddels meer dan 22.000 leden. Naast de lobby voor de nieuwe Autobrief en kritische noten over diverse soorten voorwaarden, (private lease, autoregelingen, privacyregelingen) heeft de vereniging een verfrissend voorstel voor mobiliteitsbudgetten opgesteld. Ook transparantie in de leasebranche staat hoog op de agenda.

http://www.vzr.nl

Voor meer informatie

Contact Opiness:

Linda Schulte, 06-26058053, [email protected]

 

Contact Vereniging Zakelijke Rijders (VZR):

Sandra Molenaar 06-46108557, [email protected]

 

Contact Proudly Represents:

Remco Janssen, 06-14787713, [email protected]