Kinderopvang Awards 2017

Winnaars Kinderopvang Awards 2017 zijn lief, deskundig, actief, creatief en bieden veel fysieke ruimte Amsterdam

                                                                                      

Op 15 juni 2017 zijn de winnaars van de Kinderopvang Awards 2017 in het zonnetje gezet. Achttien organisaties gingen met een award naar huis omdat zij de beste beoordelingen van hun klanten kregen. Kinderopvang Awards is een initiatief van reviewplatform Opiness en Onderzoekbureau Tevreden. Ruim 300 organisaties namen deel aan de verkiezing van dit jaar.

Uit de review analyse klant reviews blijkt dat de winnaars 2017 zich vooral onderscheiden door de kwaliteit van de leidsters. Zij zijn het meest bepalend zijn voor de klanttevredenheid. Pedagogisch medewerkers moeten vooral lief en deskundig zijn volgens ouders. Ook de samenwerking onderling en een vast team van gezichten werd veel genoemd. Uitdagende en leerzame activiteiten scoren hoog Wat ouders tevens van groot belang achten zijn de activiteiten die worden ondernomen met de kinderen. Deze moeten gevarieerd, actief en creatief zijnen bij voorkeur ook uitdagend en leerzaam. Tot slot viel op dat de winnaars ook veel complimenten ontvingen over hun locatie. Veel ruimte voor de kinderen zowel binnen maar met name ook buiten is een belangrijk criterium voor ouders om deze kinderopvang organisaties de hemel in te prijzen.

Kind blij, ouders blij. 

Linda Schulte van Opiness: “Eens te meer blijkt dat kinderopvang organisaties duidelijk te maken hebben met twee stakeholders: het kind en de ouder. Als het kind blij is en er graag naar toe gaat, dan zijn ook de ouders gerust en blij. Ouders moeten een goed beeld hebben van hoe de dag verloopt en wensen een optimaal dagprogramma met daarin alle ingrediënten: plezier, educatie, persoonlijke aandacht en liefdevolle zorg. Het gebruik van nieuwe technologie zoals een dagverslag in de app biedt hen mogelijkheid om aan die wensen tegemoet te komen.”

Cijfers  

Onderzoeksbureau Tevreden.nl interpreteerde de cijfers die ouders op verschillende deelaspecten gaven in het onderzoek. 6.471 ouders beoordeelden dit jaar hun kinderopvangorganisatie en gaven de opvang van hun kind gemiddeld een 8.9. De organisaties werden beoordeeld op verschillende thema’s en ook daaruit blijkt het belang van de pedagogisch medewerker, maar liefst 83,8% van de ouders is hiermee zeer tevreden. Jeltje Meijvogel van Tevreden.nl: “Ook uit de onderzoeksresultaten zien we dat persoonlijke aandacht en kundige medewerkers van grote invloed zijn op de tevredenheid van ouders. Hoe persoonlijker hoe beter. Investeren in goede en geschoolde medewerkers is een must, zij zijn het visitekaartje van de organisatie en als zij een goede indruk achterlaten bij ouders, dan zorg je voor een hoge klanttevredenheid.”

Hieronder staan alle winnaars, klik hier voor alle genomineerden en de foto's

De 2017 winnaars

Beste kleine keten xs Chapeau Kinderwerk 9,3 Opiness Review analyse: De lieve leidsters zijn enorm betrokken en dat wordt gewaardeerd, ook de vakbekwaamheid werd veel genoemd, naast de afwisselende activiteiten. 

Beste grote keten (+15) Berend Botje 8,8 Opiness Review analyse: De groene locatie met mooie buitenspeelplaats, de gevarieerde leuke activiteiten en thema's; enthousiaste en gemotiveerde medewerkers en het woord flexibel valt vaak.

Winnaar Drenthe Kinderopvang Uk & Puk 9,6 Opiness Review analyse: Goede kinderopvang met lieve en vriendelijke leidsters, zijn geduldig en nemen de tijd om de dag door te spreken, leuke activiteiten en kinderen gaan er met veel plezier naartoe.

Winnaar Flevoland Ikky 8,7 Opiness Review analyse: Zeer goede kinderopvang met lieve en betrokken leidsters, altijd een luisterend oor voor ouders, een actieve kinderopvang waar kinderen veel plezier hebben.

Winnaar Friesland Thuishuis De Lytse Haskes 9,7 Opiness Review analyse: Ouders waarderen de ruimte op de boerderij, een deskundige team wat denkt in mogelijkheden en de persoonlijke betrokkenheid.

Winnaar Gelderland Kindcentrum Villa Driel 9,8 Opiness Review analyse: Goede communcicatie, een zeer uitgebreid aanbod aan activiteiten maakt dat het woord geweldig en top regelmatig valt in de reviews.

Winnaar Groningen Kinderopvang KITS locatie Deimten (KDV) 9,6 Opiness Review analyse: Een zeer fijne opvang met ethousiaste leidsters met veel aandacht voor het kind zelf, inventief men bedenkt iedere keer nieuwe dingen en het gebruik van ven evernote wordt zeer gewaardeerd.

Winnaar Limburg Bambino Kinderopvang 9,4 Opiness Review analyse: Ouders zijn zeer tevreden over deze kinderopvang, professionele leidsters in een vast team, door de kleinschaligheid veel persoonlijke betrokkenheid en flexibiliteit.

Winnaar Noord-Brabant Kinderdagverblijf Suusje 9,6 Opiness Review analyse: Een kleinschalige kinderopvang met een persoonlijke aanpak, deskundige leidsters die betrokken zijn bij de kinderen en veel aandacht geven, voelt heel vertrouwd.

Winnaar Noord-Holland De Loeiende Koe 9,6 Opiness Review analyse: Een hele fijne opvang op een een boederij waarbij ouders lyrisch zijn over de omgang met de dieren en de opzet van het terrein, het woord warm valt veel en met name het stabiele gezellige team wordt genoemd.

Winnaar Overijssel More for Kids 9,6 Opiness Review analyse: Een super opvang waar kinderen zichzelf kunnen zijn, lieve betrokken leidsters met hart voor de kinderen, goede communicatie naar de ouders, een kleinschalige opvang en daardoor erg toegankelijk.

Winnaar Utrecht De Melkfabriek 9,4 Zeer goede kinderopvang, lieve en deskundige leidsters die vast op de groep werken en betrokken zijn bij het kind, leuke activiteiten zoals yoga en Engelse les, aandacht voor gezonde voeding en warme maaltijden voor de kinderen.

Winnaar Zuid-Holland De Kattekop 9,4 De ruim opgezette locatie binnen en buiten; de rustige sfeer, de structuur; deskundige maar vooral lieve leidsters die maatwerk leveren met het kind centraal.

Beste Kinderdagverblijf Kinderdagverblijf Villa Driel 9,8 Goede communcicatie, een zeer uitgebreid aanbod aan activiteiten maakt dat het woord geweldig en top regelmatig valt in de reviews

Beste BSO BSO Chapeau Enspijk 9,7 Hele goede kinderopvang met lieve en betrokken leidsters, er is een goede communicatie en veel flexibiliteit naar ouders toe, er zijn leuke activiteiten en kinderen hebben veel plezier, speciaal aan deze kinderopvang is het groene aspect, er is veel tijd om buiten te spelen en er zijn veel dieren.

Beste Peuterspeelzaal Peuteropvang Leusderkwartier 9,6 Lieve en betrokken leidsters, zowel voor de kinderen als naar de ouders toe, persoonlijke benadering. 

Beste Gastouder Gastouder Kindly 9,6 Super gastouders die erg ondernemend zijn met de kinderen, gezellige omgeving waar kinderen zich goed kunnen vermaken.

Beste Gastouderbureau Gastouderbureau Piekeboe 9,1 Zeer goed en professioneel gastouderbureau.