Kapper keten Awards 2017

 

logo-kapper-keten-awards

 

The Barberstation grote winnaar tijdens de Kapper Keten Awards 2017

Amsterdam 27 juni -  Gisteravond zijn de winnaars van de Kapper Keten Awards 2017 door reviewplatform Opiness bekendgemaakt. Acht kapper keten vestigingen mogen de klant waardering nu aan de muur hangen in hun salon omdat zij de beste klantreviews hebben ontvangen. Uit de review analyse van de winnaars blijkt dat naast het leveren van een goed eindproduct, ofwel het perfecte kapsel, een luisterend oor, gezellige sfeer en goede koffie bepalend zijn voor de hoge rapportcijfers.

Luisteren

Net als 2016 blijkt ook dit jaar dat de winnaars uitblinken in het goed luisteren naar de klanten. De kapper levert geen kapsel maar zelfvertrouwen, dus het resultaat is van groot belang. Door persoonlijke aandacht krijgt de kapper de wensen beter in kaart en kan daardoor een beter eindproduct leveren. De kapper wordt hierdoor als meer deskundig beoordeeld.

Een praatje en een geintje

Opvallend was ook dat bij meerdere winnaars het woord ‘gezellig’ veelvuldig werd gebruikt  De sfeer in de salon levert een belangrijke bijdrage aan de overall klanttevredenheid. Een praatje, een geintje, een goede onderlinge verhouding van het team zorgen voor een goede sfeer en deze werkt door op de individuele beleving van de klant in de stoel.

Koffie, frisdrank of een biertje

Ook echt goede koffie wordt gewaardeerd. En het schenken van een frisdrankje of een biertje, afhankelijk van de tijd van de dag, draagt bij aan het gevoel dat het gezellig en leuk is bij de kapper.

Linda Schulte van Opiness: “Uit de reviews blijkt dat klanten van een kapper zich in eerste instantie in deskundige kappershanden willen begeven, als dan ook de sfeer goed is en men krijgt echt lekkere koffie of een koud drankje aangeboden dan wordt aan alle voorwaarden voldaan om zeer hoge reviews te geven.”

De 2017 winnaars

Winnaar Noord-Holland Cosmo Hairstyling

Winnaar Noord_Holland Cosmo Hairstyling

Winnaar Limburg Traditions Weert

Winnaar Flevoland Hizihair Lelystad

Winnaar Gelderland The Barberstation Arnhem

Winnaar Overijssel Het Schaartje Haarle

Winnaar Zuid Holland MartinHair Scheveningen

Winnaar Utrecht HiziHair Nieuwegein

Winnaar Noor-Brabant Arena Kappers

Bekijk alle foto's

Award

Gewonnen door

eindcijfer

Winnaar Noord-Holland

Cosmo Hairstyling - Purmerend

9,3

Winnaar Overijssel

Het Schaartje Haarle

9,5

Winnaar Gelderland

The Barberstation Arnhem

9,4

Winnaar Flevoland

Hizi Hair Lelystad - Lelystad

9,5

Winnaar Utrecht

Hizi Hair Nieuwegein

9,4

Winnaar Zuid-Holland

Martinhair Scheveningen (Keizerstraat)

9,5

Winnaar Noord-Brabant

Arena Kappers Eindhoven

9,5

Winnaar Limburg

Traditions Kappers - Weert

9,6

Beste Keten

The Barberstation

9,3

 

Op 26 juni 2017 maakte Opiness de winnaars bekend tijdens het feestelijke Kapsalon van het Jaar event. De kapper Keten awards is en initiatief  van de Vote Company in samenwerking met Opiness.  Morpho Dutch Hair professionals met de merken artego en newgen was sponsor van het event, tevens zijn Secret View, de Kapper en Barberbooking betrokken. De winnaars hadden het hoogste klantoordeel en voldoende stemmen op Opiness op peildatum 8 juni 2017. 

De Kapper Keten Awards 2017 worden mede mogelijk gemaakt door:

Morpho Dutch Hair Professional is persoonlijk en betrokken, en levert de kwaliteitsmerken artègo en newgen® exclusief aan professionele kapsalons. Zowel artègo als newgen® zijn niet te verkrijgen in (internet)groothandels voor kappers. Op deze manier zijn wij er zeker van dat uitsluitend professionele salons op de juiste manier met onze producten werken. artègo en newgen zijn dan ook niet beschikbaar voor de ambulante markt. Door de persoonlijke benadering, begeleiding en uitgebreide kennisoverdracht, staan wij altijd naast en achter de kapper, maar er nooit boven! https://www.morphohair.nl

Secret View is specialist in mystery shop onderzoek en helpt met deze inzichten kappers, retailers en vele andere bedrijven een ultieme klantbeleving te realiseren. De objectieve mystery shoppers van Secret View doorlopen alle facetten die van invloed zijn van bij een aankoop van een product of dienst. De resultaten worden direct online weergegeven in een uniek performance dashboard. Secret View voert onderzoek uit voor onder andere Men At Work, Shoeby, AMI Kappers, Hizi Hair, Björn Borg, gsus en Sissy-Boy. Voor meer informatie: https://www.secretview.nl/

 

Vaktijdschrift De kapper verschijnt zes keer per jaar. Belangrijke redactionele thema’s zijn haarcosmetica, trendcollecties, saloninrichting, salonmanagement, kappersbenodigdheden, apparatuur, hairextensions, educatie, automatisering, (inter)nationale vakbeurzen en evenementen. Via de eigen website www.dekapper.biz is ook continu actueel nieuws te vinden. In het april en in het september nummer zal er over de Kapper Keten awards worden gepubliceerd.

Barberbooking en Opiness werken samen om klantreviews over kappers zichtbaar te maken voor consumenten. De reviews gegeven via Barberbooking worden ook getoond op Opiness en tellen mee in de Kapper Keten Awards. BarberBooking is het grootste zoek-en-boek-je-kappersafspraak-platform in Nederland. Hier maken bestaande en nieuwe klanten online hun afspraak bij hun favoriete kapper. Meer informatie is te lezen op: https://barberbooking.com

De Opiness Kapper Keten Awards werd als apart onderdeel uitgereikt tijdens Brooklyn Nights Award op het event van de Luekste Kapsalon https://www.kapsalonvanhetjaar.nl/